Méhsüllyedéses panaszok lézeres kezelése

ProlapLase (a süllyedéses panaszok kezelésére)

Csomag tartalma
– nőgyógyászati vizsgálat, konzultáció, állapotfelmérés
– I. lézerkezelés, kontrollvizsgálat
– II. lézerkezelés, kontrollvizsgálat
– III. lézerkezelés, kontrollvizsgálat

ProlapLase

…, hogy a műtét elkerülhető legyen!

Úgy érzi, valami előcsúszik a hüvelyéből? A méh és a hüvelyfal süllyedése szülések után már fiatal életkorban is jelentkezhet. Bár a terhesség és a szülés élettani folyamat, ennek során a medence támasztó rendszere komoly igénybevételnek van kitéve. Ehhez az évek múlásával a kötőszövet gyengülése társul, ennek eredményeként a belső nemi szervek helyzete megváltozik, egyre lejjebb kerülnek, majd a méhnyak, vagy a hüvelyfal megjelenik a szeméremrésben. A hüvelyből való kidomborodás köhögéskor, tüsszentéskor, fizikai erő kifejtésekor fokozódik, időnként vizeletvesztés is társulhat hozzá. A panaszok egyre kifejezettebbé válnak. Az eddig csak műtéttel, vagy pesszáriumterápiával kezelhető kellemetlen állapot kezelésére új lehetőség a ProlapLase kezelés, amivel panaszai gyorsan, műtét és fájdalom nélkül megszüntethetőek.

A méhsüllyedés és kellemetlen kísérői

A hölgyek kismedencéjében, azaz a hasüreg legalsó részében számos fontos szerv található: a méh, a hüvely, a húgyhólyag, a húgycső és a végbél. Ezeket a lágyrészeket a kismedence izomcsoportjai tartják a helyükön és ínszalagok stabilizálják. E támasztó szerepű kötőszövetek közül a legfontosabb a hüvely izomzata és a gátizom. Hogy mikor alakul ki a méhsüllyedés? Akkor, ha a gátizom már nem tud megfelelni tartó funkciójának, meggyengül és ennek következtében a méh a hüvelybe süllyed. Súlyosabb esetben a méh ki is lép a hüvelyből, ezt hívjuk a méh előreesésének (prolapsus uteri). Mivel a méhsüllyedés fő oka a kismedencében lévő szervek alátámasztásáért felelős kötőszövetek gyengülése, ezek a szervek betüremkedhetnek a hüvelycsatornába. Természetesen ott teszik ezt, ahol a hüvelyizomzat gyengülése a legnagyobb mértékű. Ettől függően alakulhat ki hólyagsérv (cystocele), végbélsérv (rectocele) vagy vékonybél-sérv (enterocele).

Milyen tünetek utalhatnak arra, hogy Önnek méhsüllyedése van?

  • Állandó teltségérzetet, nyomást érez a kismedencéje tájékán.
  • Fájdalmat érez szeretkezés közben.
  • Állás, járás közben kellemetlen, húzó érzés, derékfájás kínozza.
  • Nyomást érez a hüvelycsatornájában, illetve úgy érzi, mintha valami ki akarna jönni a vaginájából.
  • A hüvelyben vagy – súlyosabb esetben – a hüvelybemenet területén kidudorodást tapint.
  • Méhszája megjelenik a hüvelybemenet környékén.

Hogyan működik?

Az ErYAG lézersugár termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. A kollagéntermelés fokozódása megerősíti a hüvelyfal tartó funkcióját, megemeli a hólyagalapot, a kötőszövet erősítésével javul a méh helyzete. A hüvelyhámra és a kismedencei kötőszövetre kifejtett hatás révén a normális anatómai viszonyok visszatérnek. Panaszai már az első kezelést követően csökkennek, az idegentest érzés megszűnik.

A hüvely és méh süllyedésének megszüntetésére kifejlesztett ProlapLase kezelést három alkalommal végezzük, a kezelések között egy hónapos szünetet beiktatva.  A 15-20 perces kezelés során Ön semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget nem fog tapasztalni. A kezelést követő egy-két napban jelentkezhet hüvelyi diszkomfort érzés, mely gyorsan (általában 48 órán belül) elmúlik.  A ProlapLase kezelés új, korszerű lehetőséget biztosít panaszai megszüntetésére, az anatómiai viszonyok javítására.

BUDAI CORVIN ORVOSI RENDELŐ

A Budai Vigadóval szemben, a Batthyány tértől pár percre

Cím: Budapest, 1011 Corvin tér 2.
Tel.: +36 1 950 9219
Mobil: +36 70 381 9134
E-mail: info@corvinorvosirendelo.hu
www.corvinorvosirendelo.hu

www.budaicorvinklinika.hu
facebook.com/budaicorvinklinika/
Bejelentkezés lézeres kezelésekre:
Mobil: +36 70 363 5773
E-mail: info@corvinorvosirendelo.hu

Időpontot foglalok!Csatlakozzon Ön is!corvinorvosirendelo.hu
Scroll Up